Ajánlatkérés

Tisztelt Iskolaigazgató, tisztelt érdeklődő, rendezvényszervező!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a csillagászatot és más természettudományokat népszerűsítő programunkat.
Utazó Planetáriumunkkal ellátogatunk Önökhöz és bemutatjuk az Univerzum csodálatos világát. Látványos mobil planetáriumi előadásaink során a látogatók szórakoztató módon ismerkedhetnek meg a csillagászat alapjaival. Mindehhez nem kell utazni, hiszen házhoz megyünk.

Egyetlen nap alatt az egész iskola, azaz 450-600 vagy akár 7-800 (max. 1400 !!!) látogató is megtekintheti előadásainkat.

Ugye Önöknek is fontos a legjobb minőség, ha a diákok oktatásáról van szó?

Nálunk a minőségben nincs kompromisszum. A filmjeink magyar szövegét több egyetemi és akadémiai oktató és kutató is átnézi, mielőtt a szinkronstúdióba kerül.
Filmjeinket Mihályi Győző, Gáti Oszkár és Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművészek, Bertalan Ágnes Jászai Mari-díjas színművésznő, Varga Rókus, Kerekes Andrea, Kovács Nóra, Kautzky Armand, Csankó Zoltán, Szabó Máté, Faragó András, Dolmány Attila, Czető Roland, Epres Attila, Széles Tamás, Karácsonyi Zoltán, Rutkai Laura szinkronizálta felkérésünkre.

Az Utazó Planetáriumnál szakképzett előadókkal dolgozunk (csillagász hallgatók, egyetemet és doktori iskolát végzett csillagászok), folyamatosan fejlesztjük technológiánkat és nálunk érhető el a legváltozatosabb műsorkínálat, 2024-ben már 41 magyar nyelvű előadás, melyek többsége akár idegen nyelven is bemutatható.

Előadásaink témakörei lefedik az általános és középiskolák csillagászati tananyagát, sőt túl is nyúlnak azon, nagyban segítve ezzel a pedagógusok tanórai munkáját.

A diákok látványos, izgalmas környezetben tanulják meg az elhangzottakat. Igazi élmény a tanulás!

Tudjuk, hogy rengeteg a feladat az iskolákban és nagyon kevés extra idő jut csak a legfontosabbakra, a diákokra. Épp ezért amit tudunk, átvállalunk. Egyszerűen küldjön egy nevet és telefonszámot az szervezes@utazoplanetarium.hu email címre és hamarosan felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

Az EFOP-3.3.5 projekt "Tematikus Informális és Nonformális Tanulási Alkalmak" projekt keretében is megrendelhető az Utazó Planetárium!

Általános információk:

Négy méretű kupolában lehetséges előadást rendelni:

5 m-es kupola: min. 6m x 6,5m alapterület és 3,2m belmagasság, max. 23 fő/előadás.
6 m-es kupola: min. 6,5m x 7m alapterület és 3,7m belmagasság, max. 42 fő/előadás.
7 m-es kupola: min. 7,5m x 8m alapterület és 4,4m belmagasság, max. 60 fő/előadás.
8 m-es kupola: min. 8,5m x 9m alapterület és 4,8m belmagasság, max. 70 fő/előadás.


- Igény esetén két kupola is megrendelhető, így egy időszakban akár 130 fő (pl. 7m + 8m kupola) részvételével történhetnek előadások akár napi 10-12 vetítéssel, így egy nap alatt akár 1350-1620 fő tekintheti meg műsorainkat.

   --> Kérje EGYEDI kedvezményes ajánlatunkat kétkupolás kitelepülésre!


Műsorainkról ITT tájékozódhatnak.

- Előadásonként szabadon variálhatók a megtekinteni kívánt műsorok, akár még az előadás előtti percekben is.

- Műsorválasztásban kérje kollégáink segítségét vagy nézze meg műsorkínálatunkat!

Két planetáriumi kupola egy tornacsarnokban

Vállalási feltételek: 

 1. Az Utazó Planetárium kupolájának felállításához az alábbi alapterület és belmagasság szükséges:
  5m-es kupola
  : min. 6m x 6,5m alapterület és 3,2m belmagasság,
  6m-es kupola
  : min. 6,5m x 7m alapterület és 3,7m belmagasság,
  7m-es kupola: min. 7,5m x 8m alapterület és 4,4m belmagasság
  szükséges. 

  A terem mennyezetén sem világító test, sem éles tárgy nem lehet, ami hozzáérhet a kupolához, a szükséges belmagasságának kiszámításánál az ezektől való távolságot kell figyelembe venni!
 2. A planetáriumot kizárólag zárt, időjárásnak nem kitett, védett belső térben normál hőmérsékleti körülmények között üzemeltetjük. Szabadtéri program esetében épített sátor felállítása szükséges az üzemeltetéshez, ennek méreteiről javasoljuk, hogy egyeztessen kollégáinkkal, mert nem megfelelő sátor esetén nem tudjuk vállalni az előadásokat.
 3. Az 5m kupolában egyszerre max. 23, a 6m kupolában max. 42, a 7m kupolában max. 60 és a 8m kupolában max. 70 látogatót engedünk be!
 4. Előadásainkat kb. 45 percenként tartjuk.