Az Utazó Planetárium Műsorkínálata ( + új műsorok 2018-ban)

Korosztálynak megfelelő változatos műsorkínálatunkban az alábbi specifikus témákból választhatnak:   műsoraink kb. 25-30-37 percesek

  -> Általános csillagászati műsor iskolásoknak (Csillagos ég rejtelmei), -> Naprendszerünk bolygói (Utazás a bolygók csodálatos világába)   , Földtől az Univerzum határáig
--> Mesés ovis műsor (Aba és Lana Űrkalandozások), 

 Specifikus műsoraink:
 ->  Visszatérés a Holdra, -> Sötét anyag, -> Nap/Napszúrás,  -> Utazás a Marsra,  -> Kozmikus eredetünk -> Mély-űr objektumok, -> A Fény
Csillagászat történet: Két kis üveglencse 
  www.facebook.com/utazoplanetarium    www.utazopanetarium.com  -   www.utazoplanetarium.hu     Ajánlatkérés itt  vagy   Info@utazoplanetarium.hu 

 >>>  Utazó Planetárium bárhol az országban!  <<<

Műsorok ismertetése, tartalma:

 Utazás a bolygók csodálatos világába   (2017-ben felújítva)

Látványos műsor a bolygókról nagyobb iskolásoknak szóló tartalommal.

Időtartam: kb. 24 perc, (IAC, VirtualisRelies, Utazó Planetárium filmje)
Iskolásoknak, 10 éves kortól minden korosztálynak magyar nyelven.

Műsorunkban betekintést nyújtunk a csillagkeletkezés / bolygókeletkezés világába. Részletesen, látványos képi elemekkel tarkítva ismerjük meg acsillagok, bolygók keletkezését, bolygószomszédainkat, holdjaikat valamint a Napot. Megvizsgáljuk a Naprendszerünk nagy bolygóit és ellátogatunk a törpebolygókhoz is. Leszállunk és utazunk a Mars felszínén, majd megtekintünk egy látványos napfogyatkozást és a Nap felszínét közelről. A műsor már tartalmazza a csillagászok legújabb felfedezéseit a törbebolygók területén is!

A csillagos ég rejtelmei - Tájékozódás az égbolton

Általános csillagászati műsor iskolásoknak szóló tartalommal.

Időtartam: kb. 32 perc, (Utazó Planetárium filje)
Áltaános és középIskolasoknak, 8 éves kortól valanint minden korosztálynak magyar, szlovák nyelven.

Előadásunk során az UtazóPlanetárium látogatói bepillantást nyerhetnek a csillagképek világába, azok mitológiai történetébe, megismerkedhetnek az állatövi jegyekkel. A bemutatóban a bolygók világába is kiruccanunk átutazva Naprendszerünkön, megtudhatjuk hogyan képzeljük el a jelenlegi tudásunk alapján bolygórendszerünk születését, utazásunk vége felé pedig a Világűr távolabbi tartományait is érintjük.

KÉT KIS ÜVEGLENCSE   - A TÁVCSÖVEK CSODÁLATOS VILÁGA   - The Amazing Telescope: Two Small Pieces of Glass

Időtartam: 24 perc, Csillagászat és a távcső története és megfigyelések képei.
Javasolt korosztály: 8 év felett és felnőtteknek,  magyar és angol nyelven.

Tartalmas áttekintő műsor a csillagászat fejlődéséről, csillagászattörténetről, a megfigyelő csillagászok életéről és eredményeiről.
A teljes kupolás film egy távcsöves bemutatón részt vevő két tinédzser közvetítésével mutatja be, hogyan segítették a távcsövek az Univerzumról szerzett ismereteink folyamatos bővülését. A diákok egy csillagásznővel folytatott beszélgetése során megismerkedünk a távcső történetével, és azokkal a csodálatos felfedezésekkel, melyeket e műszernek köszönhetünk. Megtudhatjuk, hogyan működnek a távcsövek, és a világ legnagyobb obszervatóriumai miként alkalmazzák a műszereket a világegyetem titkainak vizsgálatára.
A távcsőbe pillantva a diákok – a planetárium nézőközönségével együtt – felfedezik a Galilei-féle holdakat, a Szaturnusz gyűrűit, és a galaxisok spirális szerkezetét. A beszélgetések sorra veszik Galilei, Huyganes, Newton, Hubble és sok más híresség felfedezéseit is.

> A MŰSORELŐZETES megtekinthető! http://www.utazoplanetarium.com/424973275 

Aba és Lana Űrkalandozások - utazás a Naprendszerben

Mesés műsor óvodásoknak a csillagképekről és a Naprendszerünk bolygóiról.

Időtartam 32 perc,  3 -6 éves korosztálynak (óvoda és 1. általánosig). Magyar, szlovák, angol nyelven.  (Utazó Planetárium műsora)

Aba a manófiú és Lana a tündérlány hazafelé tartanak Manóvárosba, miközben korábbi kalandjaikról beszélgetve lassan rájuk esteledik. Esti sétájuk során együtt próbálják felfedezni az égbolt csodáit, a csillagképeket, a bolygókat. Esti nézelődésük alatt megismerkednek Kiliánnal a barátságos űrlénnyel, akinek segítségél részt vesznek egy fantasztikus utazáson. Az űrutazás alatt meglátogatják a Naprendszer bolygóit, és nagyon sok új ismeretre is szert tesznek. Miközben végigkísérjük Abát és Lanát kalandjaikon, mi is megismerkedünk a Naprendszer égitestjeivel.
- Vajon befér egy zsiráf és egy nagy medve a planetáriumba? Van-e sárkány az égen?
- Ovisok is mehetnek űrutazásra?  /  - Melyik gyűrűs bolygóra kalandozik Aba és Lana a kis űrlénnyel?   /   - Hogy néz ki Földünk éjszaka?   /   - Álmodozzunk együtt a csillagos éjszakán!

 A FÖLDTŐL AZ UNIVERZUM HATÁRÁIG  - UTAZÁS A VÉGTELENBE, ÉS MÉG TOVÁBB...  -    From Earth to The Universe  (ESO) 

Látványos áttekintő csillagászati film, 31 perc. (ESO)

Javasolt korosztály 9 éves kortól iskolásoknak és felnőtteknek.
Magyar, angol, német, cseh nyelven.

- Ismerjük meg a Földünk környezetét és utazzunk egyre messzebb az univerzumban.
- Hogyan kutatták a világegyetemet a korai felfedezők és milyen eszközökkel kutatjuk ma a bolygókat, az égi jelenségeket? Milyenek a mai távcsövek, űrszondák?
- Hogyan néznek ki a Naprendszer bolygói közelről és milyen égi jelenségek vannak túl a Naprendszerünkön.
Látványos képekkel ismerhetjük meg az Univerzum közeli és távoli vidékeit.
Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A Világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát.

> A MŰSORELŐZETES megtekinthető! http://www.utazoplanetarium.com/424973275 

Kozmikus eredetünk felfedezése ! - Cosmic Origins Spectograph

Tudományos, ismeretterjesztő műsor a múltunk felfedezéséről!

Időtartam: 27 perc, 13 év felettielnek, magyar nyelven    <<<

Belenézünk az egyre nagyobb távcsöveinkbe és mit látunk?

A fény meghatározott idő alatt éri el a szemünket a távoli objektumoktól, távcsöveinkkel a múltat kutatjuk. Mit látnak még a távcsövek, a csillagászaok?

A távcsöveinkkel megfigyelhetjük a távoli objektumokat, csillagokat, mélyűr képződményeket és megvizsgálhatjuk a szinképét... Mit jelentenek a színkép (spetoszkóiai színkép) csíkjai? Mit árulnak el az éitestek összetételéről? Leket-e élet a távoli bolygókon, egy távoli galaxisban? Milyen anyagból átt az Univerzum?

Milyen kép tárul elénk egy vávcsőbe belenézve? 

Mi lehet a kozmikus eredetünk???  Előzetes itt.

Visszatérés a Holdra egyszer és mindenkorra! - Back to the Moon for Good

Holdról és a Holdkutatásról szóló specifikus film magyar, angol, német és cseh nyelven, időtartam: kb. 25 perc   (GLXP)

A Google Lunar X Prize verseny a legnagyobb díjazású holdraszállást elősegítő verseny az eddigi történelemben. A film segítségével akár magunk is kedvet kaphatunk, hogy elkészítsük saját űreszközünket, mellyel landolhatunk a Holdon. A történet az űr felfedezésének első nagy korszakával nyit, áttekinti a égi szomszédunk kutatásának történetét. Segítségéveé megismerhetjük keletkezésének, fejlődésének történetét, mai szerkezetének pontos leírását. A film második felében megtudhatjuk a Google Lunar X Prize verseny célját, mely lehetőséget teremthet arra, hogy újra "ráléphessünk" égi szomszédunk felsznére. Láthatjuk számos versenyző csapat technikai újításait, fejlesztéseit, ahogy azon dolgoznak, hogy eljuttasák saját űreszközüket a Hold felszínére - vajon magyarok is részt vesznek ebben a versenybe?
> A MŰSORELŐZETES megtekinthető! http://www.utazoplanetarium.com/424973275 

SÖTÉTSÉG   -  EGY LÁTHATATLAN ANYAG MEGISMERÉSE   - The DARK

 Tudományos műsor a Világűrről - a Sötétről 20 percben, 11 év felett, magyar vagy angol nyelven

A Sötét - mindenkinek mást jelent és szeretnénk megismerni...  Életünket a fény jelenti, mi történik, ha nem lenne fény...

Az Univerzun SÖTÉTSÉGE megismerhető! Mi van a sötétséen túl?

Nézzünk bele a nagy csillagászati távcsövekbe és tanulmányozzuk a mélyűr érdekes objektumait!

Érdekes műsor érthető magyarázatokkal, magyar nyelven!

NAPSZÚRÁS  -   ÉLETET ADÓ CSILLAGUNK ÉS AZ ŰRIDŐJÁRÁS REJTELMEI

Specifikus tudományos műsor érthető magyarázatokkal a Napról, 10 év felettieknek, kb 23 perc, magyar nyelven.

Megmutatjuk közelről a Napunkat, bemutatjuk történetét, jelenlegi állapotát, működését, magját, felszínét. Megismerhetik a Napkitöréseket és a Napszél hatását. Bemutatjuk az űridőjárást és a Nap életünkre gyakorolt hatásait.

Hogyan kutatják a Napot? Megismerkedhetünk a Nap jelenségeivel, a Napkitörtésekkel, Flairekkel, Protuberanciákkal. Mit jelent a "Napszúrás"? 

Bemutatjuk a legújabb kutatási eredményeket is!

Utazás a Marsra - specifikus műsorösszeállítás a Marsról, Marskutatásról

Specifikus komoly tartalmú részletes műsor a Marsról, 24 perces műsor, magyar nyelven
Javasolt korosztály 11 év felett. (3DES)

Mars és a Marskutatásról szóló látványos tudományos műsor. A műsorban áttekintjük a Mars kutatás történetét, megnézzük milyen szondákat küldtek a Marsra és megnézzük a kutatások eredményeit. A műsor második felében kitekintünk a Marskutatás jövőjére!

Milyen szondákkal kutatjuk a Marsot és milyen eredményeket láthatunk?
Mikor jut el ember a Marsra?

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiegészítő műsor angolul a Nasa utitervéről:  Hogyan hóditjuk meg a MARSot?  

 Utazás a Marsra - NASA's Journey to Mars -  - futurisztikus, inspirációs  műsorösszeállítás a  Marskutatás jövőjéről és eddigi eredményeiről, nehézségekről és a megvalósításról!  (NASA film)

A Mars és a Marskutatásról szóló látványos, futurisztikus tudományos műsor. 2024-ben embert küldünk a Marsra, de hogyan? 

A műsorban megnézhetjük a NASA terveit a Marskutatásról és megnézzük az eddigi tudományos eredményeket, valós képeket a Mars bolygóról és felszínéről. Szondánkkal leszállunk a Marsra és kaladozunk a Mars felszínén a hegycsúcsokon és a mély árkokban. 

Specifikus műsor a Mars meghódításáról,  12 perces műsor, angol nyelven ( élő magyar alámondás lehetséges), Javasolt korosztály 12 év felett.

A sötét anyag - Egy kozmikus titok felfedezése ( Dark Matter Mistery )

Specifikus látványos tudományos műsor egy misztikus csillagászati témáról.
38 perc, 13 év felettieknek, magyar vagy angol nyelven.

Specifikus műsor a sötét anyagról. Mi van a Világűrben? Hogyan kutatjuk az Űrt e mit látunk?

Mi a misztikus sötét anyag?
A mély-űr távoli objektumainak vizsgálata. Érthető magyarázatok és a kutatások eredmények egy misztikus távolságból.
Bemutatjuk és megmagyarázzuk a mély-űr látványos égi jelenségeit, galaxisokat, csillaghalmazokat, csillagködöket.

A Fény   / A Fény elvesztése / A sarki fény    

- Light Teaser / Loosing the Dark / Aurora

Specifikus műsorösszeállítás kb. 16+7 percben, 12 év felett, magyar, angol nyelven.

Film összeállítás a fényről, a fény életünk számára adott jelentőségéről, fényszennyezésről és a fény elvesztéséről.

Mit jelent az embernek a fény? 
Milyen volt a csillagos éjszaka 200 éve?
Mit tehetünk a Földünk védelmében.
Megtekintjük a sarki fényt valós időben.
A Fény nemzetközi éve kapcsán készült műsor összeállítás.

https://youtube.com/watch?v=l4PPoL_DZn0

------------------------------------------------------------------

 

Az év asztrofotósai 2016. --  Astronomy Photographer of the Year 2016

Műsor kikapcsolódásra, 14 perc, angol narrációval, zenével

 .  

Az év asztrofotósai 2015  - Astronomy Photographer of the Year 2015

Műsor kikapcsolódásra, 14 perc, angol narrációval, zenével

 A Greenwich obszervatórium fulldome filmje magyar és nemzetközi asztrofotósok képeivel!

- Ismerjük meg a Földünk környezetét, Naprendszerünk bolygóit és a mélyűr csodálatos jelenségeit asztrofotósok képei segítségével.

- Látványos képek a Holdról, Jupiterről, Szaturnuszról, Gömbhalmazról, Galaxisokról, Napkitörésekről és a teljes napfogyatkozásról.
/Más műsorral együtt is igényelhető, kombinálható!/

-------------------------------------------------

 >  Az év asztrofotósai - Astronomy Photographer of the Year 2014

Műsor kikapcsolódásra, 13 perc, angol narrációval, zenével

Magyar fotós, Éger Iván képei is láthatóak a műsorban!

Greenwich obszervatórium fulldome filmje magyar és nemzetközi asztrofotósok 2014-es képeivel!
- Ismerjük meg a Földünk környezetét, Naprendszerünk bolygóit és a mélyűr csodálatos jelenségeit asztrofotósok képei segítségével.

Az Univerzum határának keresése - IBEX -   (magyar nyelven)

Join scientists who are investigating the boundary between our Solar System and the rest of our galaxy in IBEX: Search for the Edge of the Solar System.

Designed for visitors with an appreciation for the challenges of space science and a desire to learn more about science research, the show follows the creation of NASA’s Interstellar Boundary Explorer (IBEX). Audiences will get an in-depth look at the mission and how IBEX is collecting high-speed atoms to create a map of our Solar System’s boundary.

Narrated by two inquisitive teenagers, audiences will hear from the scientists and engineers that developed the IBEX mission and created the spacecraft, and get the latest updates on the mission’s discoveries.

Farewell Cassini (2017. őszétől)

Farewell Cassini  -
A Cassini küldetés és a Szaturnusz kutatása  ( angol nyelvű előadás, magyar magyarázattal, 8 éves kortól, kb 19 perc) 

 -> 2017-es látványos fulldome film - bemutató Magyarországon! Csak az Utatzó Planetárium műsorán!  

A műsor bemutatja a Szaturnusz kutatásának fő állomásait, elmondja a felfedezések eredményeit, valamint elmeséli a Cassini szonda 20 éves történetét és a megmutatja megfigyeléseit.

 


 

Utazó Planetárium Műsorai 2016/10

Az Utazó Planetáriumban igényelhető magyar nyelvű műsorok áttekintő listája - letölthető pdf

Angol nyelvű műsorok:

The Incredible SUN (in English)

Every second the Sun emits million times more energy than the world consumes every year. Where does such a huge amount of power come from? Discover our star through the breathtaking timelapses. Thanks to the real images taken by the Solar Dynamics Observatory and processed by advanced mathematical methods, you will experience the true nature of the Sun and find out that it isfar from being as calm as it seems at first glance.

The Sun's activity, pronounced by terrific solar flares, sunspots and coronal mass ejections, influences our planet, by producing impressive auroras but also by damaging distribution networks and communication satellites. Is it a threat to us, then?

Planetáriumi műsor a Napról 11 percben, 8 év felettieknek, angol nyelven, magyar magyarázattal. (Brno Planetarium műsora) - Igényelhető 2017. decembertől.  --  Új Műsor Az Utazó Planetáriumban! 

CASSINI – Fulldome Movie   

(idegen nyelvű előadás, magyar magyarázattal, 3DES flmje, 11 perc)

 

The new fulldome film on the Cassini probe and his epic journey to the discovery of Saturn. Ideal for animating an evening of scientific divulging at the “Grand Finale” on September 15, 2017. In addition to the Cassini mission, the film illustrates the main physical characteristics of the “Lord of the rings”. The film was born from a collaboration between Astronomical Park

Utazás a Tejút közepébe - Jurney to the Centre of the Milky-way (ESO)

Mit láthatunk a Földünktől, Napunktól távolodva a Galaxisunk, a Tejút szívében? Több, mint húsz éve kutatja az ESO Nagyon Nagy Teleszkópja (WLT) és a Keck teleszkópok a galaxisunk közepét: többszáz csillag mozgását, viselkedését figyelik. Kutatások során felfedeztek egy láthatatlan objektumot is a középpontban egy szupermasszív, gigantikus fekete lyukat.

Időtartam: 7 perc (más műsorral kombináljuk!), Javasolt korosztály:
általános iskola felső osztályok, középiskola, felnőttek, magyar és angol nyelven.

A műsor angolul bármikor vagy 2016. júniustól igényelhető angoul, magyar alámondással!

Az emberi űrkutatás története és eszközei - Human Space Exp. Milestones *** NASA filmek

-- ISS - Hubble - Űrkutatás jövője - Mars utazás --

Mivel kutatjuk a Világűrt? Űreszközök-rakéták-űrhajók-szondák- ISS- Huble telescope- óriástávcsövek bemutatása.  (3DES, NASA filmek)

Látványos műsor az űrkutatás történetéről, fejlődéséről a Vosztok szondától a legújabb űreszközökig. Áttekintjük az űreszközök fejlődését és eredményeit valós felvételekkel. Milyen adatokat, képeket kaptunk a szondáink segítségével? Mikor jut el ember ismét a Holdra és távolabbi éitestekre? Ajánljuk mindenkinek, aki szereti az Űrkutatást és az űreszközöket! A műsorban részletesen megismerhetik a rakétákat, szondákat, műholdakat, űrrepülőgépeket és a Nemzetközi Űrállomást, az ISS-t.

10 év felettieknek. A műsor 2018 elején igényelhető élőszavas magyar narrációval.

---

ÚJ MŰSORAINK 2018. elején !!!! <<<<<<<<< (előzetes)

Solar System topur for Children - Naprendszertúra gyerekeknek !

------------------------------------

Túrázzunk a Bolygókon!

Fedezzük fel a Naprendszer bolygóit és felszínüket! 

Látványos teljeskupolás műsor a Naprendszerünk nagybolygóiról közelről!

A műsorban leszállunk a legtöbb bolygó felszínére és megnézzük milyen körülmények várnak ott minket.

Közelről megnézzük a Szaturnusz gyűrűjét és a kisbolygó övet.

A műsor különböző korosztályoknak szóló magyarázattal is elérhető lesz. (IAC és Utazó Planetárium műsora)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Új műsor az Exobolygó kutatásról! 

Out There...   -  Hahó, Mi van Odakint???   

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 A Maya Csillagászat megismerése! - Maya Astronomy

--------------------------------------------------------------------

A látás - SEEING - 

Természettudományos műsor, mely bemutatja a foton útját a Világűrből egészen a szemünkig, sőt azon túl is...

Hogyan látunk? Hogyan jut el a Fény a szemünkbe? Mitl átunk képeket? 

------------------------------------------------------------------------

Galaxisok

........................................................................

Jupiter felfedezése 

......................................................................

  • Solar System tour for Children

  • The ring World

  • A látás / Seeing

The Hot and Energetic Universe (2016)  (ESO)

The planetarium documentary “The Hot and Energetic Universe” presents with the use of Immersive Visualisations and real images the achievements of the modern astronomy, the most advanced terrestrial and orbital observatories, the basic principles electromagnetic radiation and the natural phenomena related to the High Energy Astrophysics.

High Energy Astrophysics plays a key role in understanding the universe. These radiations reveal the processes in the hot and violent universe.

High Energy Astrophysics probes hot gas in clusters of galaxies, which are the most massive objects in the universe. It also probes hot gas accreting around supermassive black holes in the centers of galaxies.

Finally, high energy radiation provides important information about our own galaxy, neutron stars, supernova remnants and stars like our Sun which emit copious amounts of high energy radiation. Europe plays a leading role in high energy astrophysics research.

The XMM-Newton and the Integral missions, are leading the exploration of the X-ray and gamma-ray universe. ESA‘s mission ATHENA, to be launched in 2028, will carry the most sensitive X-ray telescope ever and it will be the flagship of all high X-ray missions.

The producer of the documentary is the “Integrated Activities in the High-Energy Astrophysics Domain” (AHEAD).

AHEAD is a project funded by the European Commission in the framework of Horizon2020 (Access to large scale facilities). It is led by IAPS/INAF in Rome and involves most Universities and Research institutes which are involved in High Energy Astrophysics in Europe. The project aims to combine the efforts of all these Institutes in the analysis of X-ray data and facilitate the access to infrastructures distributed across Europe.

Film Director: Theofanis Matsopoulos    - angol nyelvű előadás

Angol nyelvű gyerekműsor

"Naprendszertúra" és "Új lehetőségek egy kis bolygónak" - planetáriumi animációs műsor összeállítás kisgyerekeknek interaktív beszélgetéssedl (5-8 éveseknek)

Időtartam: kb. 20-23 perc interaktív beszélgetéssel
Korosztály: 5-8 éveseknek

Műsorunkban először megtekintünk egy rajzos animációs (mesélős) műsort a Naprendszerünk bolygóiról, beszélgetünk a bolygókról valós bolygó felvételek segítségével, majd elkalandozunk a Plútó bolygó vizsgálatára küldött "Új Horizont" (New Horizonts) szondával és megnézzük a "nagyszívű, mosolygós" Plútó törpebolygóról készített felvételeit. A műsorban a kisgyerekeknek érthető magyarázatokkal, felfogható adatokkal és számukra érdekes rajzos-mesés képi világ segítségével mutatjuk be a naprendszer bolygóit.

/Solar System Tour for Children, New Horizonts for a little Planet c. műsorok interaktív beszélgetésel és látványos képi kiegészítésekkel./

A műsort a bolygókról érdeklődő kisgyermekeknek és családoknak ajánljuk.

>A műsor megtekinthető angol nyelven, magyar élőszavas narrációval. A magyar változat 2017. decembertől lesz igényelhető.

Távoli világok - Idegen élet?  - Distant Worlds - Alien Life?  (51perc)

"Distant Worlds - Alien Life?", originally "Ferne Welten - fremdes Leben?", is a joint production by the planetariums in Münster, Bochum, Kiel, Mannheim, Osnabrück und Wolfsburg, produced at LWL-Planetarium Münster.

Does alien life exist out there?

Many people believe in UFOs: visitors from space. But such extraordinary claims demand clear evidence.  Evidence for alien visitors, however, does not exist.
To search for extraterrestrial life, we had better look out there: in space.

In the show we examine the conditions for a habitable zone starting the journey in our own solar system. Then we imagine a tour to some of the recently discovered exoplanets orbiting other stars in the Milky Way. What might be essential for life on distant moons or planets and how could we detect it?
We get an impression of the importance of telescopes, Mars rovers like “Curiosity” and space probes for these challenging studies.

(Length of show: approx. 51 minutes !!, show suited for children age 10)

> UFO-k? - Keressük együtt az idegen élet nyomatit a távoli bolygókon! ( Duppla hosszúságú 51 perces műsor!!)

->Hamarosan bemutatásra kerül!  ->Csak külön kérésre, angol nyelven 2016.novembertől!

 


 

Utazó Planetárium bárhol az országban!

Planetáriumi előadások általános- és középiskolákban, óvodákban, céges és városi rendezvényeken, művelődési központokban! Iskolanapra, gyereknapra, természettudományos foglalkozásként tudományos és egyben élvezetes program mindenkinek!

Műsorkínálatunk folyamatosan bővül 2016-ban, figyelje híreinket!

Nyilvános előadásainkról a www.facebook.com/utazoplanatarium oldalon értesülhet!

info@utazoplanetarium.hu 

Ajánlatkérés ezen a linken!

 

Planetáriumi műsorok korosztályonként:

Műsorok /javasolt korosztály

Óvodások

3-6 év

Általános iskola alsó évek

6-12 év

Általános iskola felső évek

11-14 év

Középiskola

13-18 év

Felnőtteknek családoknak

rendezvényre

Extra műsorok

Aba és Lana Űrkalandozások

X

 

 

 

 

 

A Csillagos ég rejtelmei

 

X

X

X

X

 

Utazás a bolygók csodálatos világába

 

 x

 X

 X

 

A Földtől a Világegyetemig

 

 (x)

X

X

X

 

Két kis üveglencse

 

X

X

X

X

 

Visszatérés a Holdra egyszer és mindenkorra

 

 

X

X

X

X

Utazás a Marsra

 

(X)

X

X

X

X

Nap – Napszúrás

 

 

(X)

X

X

X

Kozmikus eredetünk 

 

 

X

X

X

X

A sötét anyag

 

 

 

X

X

X

Az Űrkutatás eszközei

 

(x) 

X

X

X

X

A Sötét - The Dark

 

 

X

X

X

X

Az év Asztrofotósa 2015

Az év Asztrofotósa 2014.

A Fény / Fény elvesztése

 

 

X

X

X

X

Zenés látványos csillagászati műsorok a mélyűr objektumokról, galaxisokról

 

 

 

X

X

X

Zenés fulldome improvizációk

 

 

 

 

X

X